gravitacija.net

Go to content

Main menu

Izjava o zasebnosti

Izjava o zasebnosti

Lastnik domene www.gravitacija.net in ponudnik storitev Mitja Ukmar (v nadaljevanju "ponudnik") se zaveda pomena vaše zasebnosti, zato si prizadeva varovati zaupnost osebnih podatkov obiskovalcev spletne strani www.gravitacija.net (v nadaljevanju "spletna stran"). Namen Izjave o zasebnosti je, da vas obvestim o svoji politiki zasebnosti ter o možnostih, ki jih imate na voljo pri načinu zbiranja in uporabe podatkov na spletu.

a) Uporaba piškotkov
Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki se prenese na vaš računalnik ob vsakem vašem obisku spletne strani. Piškotki ne morejo nositi računalniških virusov ali izvajati zlonamerne programske kode.
Spletna stran uporablja začasne analitične piškotke, ki omogočajo zbiranje podatkov o programski opremi vašega računalnika (IP naslov, vrsto brskalnika, operacijski sistem, ime domene, dostopni čas in spletno mesto, s katerega ste prišli na spletne strani). Te podatke uporabljam za zagotavljanje kakovosti ponudbe.

b) Zbiranje osebnih podatkov
Po spletnih straneh lahko brskate popolnoma anonimno. V primeru, da bom potreboval podatke, ki omogočajo vašo osebno prepoznavo (osebne podatke) ali omogočajo, da stopim v stik z vami, vas bom prosil, da mi jih posredujete. Osebni podatki so običajno omejeni na e-poštni naslov, državo ali kraj, kadar je potrebno, pa utegnejo obsegati tudi druge informacije, nujne za zagotavljanje željene storitve.

c) Uporaba osebnih podatkov
Vaše osebne podatke uporabljam zato, da bi zagotovil, da spletna stran ustreza vašim potrebam, za pomoč pri ustvarjanju in objavljanju vsebine, ki je za vas najbolj pomembna. Ponudnik lahko vaše podatke razkrije, če je to zakonsko določeno, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za:
- skladnost z zakonskimi odredbami ali sodnimi postopki proti lastniku spletne strani;
- zaščito in obrambo pravic ali lastnine lastnika spletne strani;

d) Nadzor in varnost osebnih podatkov
Ko posredujete osebne podatke, jih ponudnik brez vašega dovoljenja ne bo razkril tretjim osebam, razen v omejenih izjemah, navedenih zgoraj. Uporabljeni bodo zgolj za namene, navedene zgoraj.

e) Sprememba izjave o zasebnosti
To izjavo lahko občasno posodobim skladno s spremembami storitev in na podlagi povratnih informacij uporabnikov. Vse spremembe izjave bom objavil na tem mestu in posodobil datum zadnje spremembe.

Zadnja posodobitev 10. februar 2021
Mitja Ukmar

Back to content | Back to main menu